Monday, June 11, 2018

💥🔥🔥🔥ATTENTION🔥🔥🔥🔥💥
Jangan scroll down dulu..
Apakah eSpring?
🌟eSpring ialah sistem penapis dan perawat air yang menapis dan 𝐦𝐞𝐧𝐠𝐡𝐚𝐩𝐮𝐬𝐤𝐚𝐧 𝟗𝟗.𝟗% 𝐛𝐚𝐤𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐝𝐚𝐧 𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬 𝐭𝐞𝐭𝐚𝐩𝐢 𝐦𝐚𝐬𝐢𝐡 𝐦𝐞𝐧𝐠𝐞𝐤𝐚𝐥𝐤𝐚𝐧 𝐦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥 𝐲𝐚𝐧𝐠 𝐛𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐟𝐚𝐚𝐭 𝐤𝐩𝐝 𝐤𝐢𝐭𝐚 𝐬𝐞𝐩𝐞𝐫𝐭𝐢 𝐜𝐚𝐥𝐜𝐢𝐮𝐦,𝐦𝐚𝐠𝐧𝐞𝐬𝐢𝐮𝐦 𝐝𝐚𝐧 𝐩𝐨𝐭𝐚𝐬𝐬𝐢𝐮𝐦 .Sistem pengawalan elektriknya mengawal penggunaan,memberi pengguna ketenangan sepanjang masa.
💖Apa YANG PERTAMA?
eSpring ialah 𝐣𝐞𝐧𝐚𝐦𝐚 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐫𝐚𝐰𝐚𝐭 𝐚𝐢𝐫 𝐧𝐨.𝟏 𝐝𝐮𝐧𝐢𝐚 𝐝𝐚𝐫𝐢 𝐬𝐞𝐠𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐣𝐮𝐚𝐥𝐚𝐧.Lebih 7.2 million unit dijual secara global untuk memberi pengguna air yang lebih bersih,lebih jernih dan lebih sedap rasanya.
💖Apa beza air paip biasa dengan air paip yang telah ditapis espring?
Air paip biasa mengandungi 𝐤𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 manakala air paip yang telah ditapis espring tiada klorin.
💖Reverse Osmosis?
📍Tidak📍𝐞𝐬𝐩𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐛𝐮𝐤𝐚𝐧 𝐫𝐞𝐯𝐞𝐫𝐬𝐞 𝐨𝐬𝐦𝐨𝐬𝐢𝐬 kerana reverse osmosis menapis air paip hanya untuk menghilangkan dahaga tanpa memberikan mineral yang bermanfaat kpd tubuh kita.Espring menapis air paip dan menghapuskan 99.99% bakteria dan virus tetapi masih mengekalkan mineral yang bermanfaat kpd tubuh kita seperti calcium,magnesium dan potassium.
Nanti saya share video espring adalah terbukti sememangnya berkesan!😊
X faham,berminat? Cepat2 Wasap saya at 𝟎𝟏𝟏𝟏𝟎𝟕𝟓𝟔𝟗𝟓𝟑

Thursday, June 7, 2018

Seterika Amway Model Baru (Latest design)







Kenapa saya lebih pilih seterika amway dari seterika lain? Saya pilihnya kerana banyak kelebihan yang terdapat padanya.Antara kelebihan seterika Amway ni ialah pertama sekali ia dapat menggosok pelbagai permukaan kerana mempunyai sensor system di mana ia "kenal" permukaan yang akan digosok..dimana kita tak perlu susah payah nak control suhu seterika bagi kain jenis lain2...memang terbaik kan? Ia dapat menggosok dari kain jenis jeans hingga sutera.Kedua,seterika amway dapat menjimatkan masa .Hal ini kerana seterika amway lebih baik dari seterika lain .Perbezaan seterika biasa dengan seterika amway ialah tidak mengambil masa lama untuk menghilangkan kedutan pada baju especially cotton namun bagi seterika biasa sebaliknya.






Tuesday, April 10, 2018

Susah ke STPM?

Ramai adik-adik yang tertanya-tanya.Adakah belajar Tingkatan 6 adalah susah?

Apa yang kakak boleh cakap berdasarkan pengalaman kakak. Kakak boleh cakap yang Tingkatan 6 ini senang apabila kita rajin belajar, fokus dalam kelas, tidak berputus asa, sentiasa bertanya dengan cikgu bila ada soalan yang tidak difahami dan kena pandai atur masa nak ulang kaji dan buat assignment n kerja kursus,jangan amalkan suka melengah2kan kerja. Kakak bukanlah seorang yang genius, kakak hanya manusia biasa.Semasa sem 1, akak dapat pointer 2 keatas dan sem pointer 2 ke atas juga. Kakak berasa sedih sebab tidak dapat keputusan yang kakak nak iaitu 3 pointer keatas . Oleh itu,kakak tekad untuk mengambil keputusan untuk mengulang subjek-subjek yang  pointernya rendah memandangkan pelajar boleh mengulang sem 1 dan sem 2 je(boleh pilih subjek-subjek yang diinginkan).Alhamdulillah,result ulangan kakak adalah pointer 3 ke atas bagi kedua-dua sem..btw,sem 3 tak boleh mengulang so memang tak boleh main-main kalau tak nak gagal. Alhamdulillah,kakak dapat pointer 3 ke atas juga bagi sem3. Alhamdulillah,Alhamdulillah,Alhamdulillah...jangan lupa sentiasa doa kepada Allah S.w.t, jangan tinggal solat bagi pelajar muslim, sentiasa mendoakan ibu bapa dengan Al-fatihah agar dimurahkan rezeki..InsyaAllah..just beberapa minggu lepas kakak memperoleh keseluruhan keputusan stpm kakak dan Alhamdulillah kakak tergolong dalam golongan pelajar yang menerima Anugerah Kecermelangan STPM 2017 with 3.4..sokay haaha..nah,ada video kakak ambik anugerah kat sekolah

https://www.youtube.com/watch?v=rD8dldpoWP4&lc=z23xdlya5oaiebayw04t1aokgympjnzhnhhi5nyrsn3qbk0h00410


Friday, January 5, 2018

Moment Raya di Kedah dan di sekolah 2017


Alhamdulillah sekali lagi dapat beraya di Kedah.Kali ini 6 keluarga pergi beraya di sana.Apa yang menggembirakan setiap kali balik ke sana ialah pertama sekali dapat jumpa keluarga sebelah ibu,kedua is makanannya fuhhh,awesome tip top top,ketiga pulak kami dapat menikmati pandangan di sawah padi yang menghijau di kampung.



Kami sekeluarga tidak melepaskan peluang bergambar di laluan sawah padi yang menghijau.


Saya jugak berpeluang bergambar di sawah padi (bukan selalu dapat bergambar di sawah padi yang menghijau ni,SubhanaAllah,Alhamdulillah.)


Ni saje feeling princess semasa beraya di sekolah sbb pakai tiara hahaha


Meet my form 6 friends and classmates.Segala suka dan duka telah kami hadapi tetapi hati kami tetap tabah menghadapinya.


The girls,diorang semua fun and awesome especially tin,syara,za.Hehe~


The boys, mereka supporting,baik and rajin.We all selalu bekerjasama bila ada yang memerlukan bantuan.Wonderpets!!






Haha,credit to tin for this picture.Bahagian editting tu kije aq hahaha

Moment Tingkatan 6 STPM 2016-2017 (3 penggal)






Sunday, December 31, 2017

TOP KOREAN DRAMA THAT I LIKE!! #DRAMA

1.Kill Me Heal Me
2.Black
3.Hyde,Jekyll and Me
4.Hello Monster
5.Master Sun
.Saimdang
6.Goblin
7.Voice
8.Can you hear my heart?
9.I can hear your voice
10.two world( W )
11.full house
12.Scarlet Heart
*-more

Thursday, November 16, 2017

Mathematic of Colours.

Usually if you buy highlight it only have 4 colour highlight which is orange,green,pink,blue.
 in this case if you really want to have purple highlight or aqua highlight you can mix the colour yourself.It's fun to mix colours with highlight for your assignment etc.

DIY
Blue + Pink = Purple

Green +  Blue = Aqua(look alike)

Pink + Orange = mixed orange

Blue + Yellow =  Green